Letní inspirace: Medailonky ze svíčkové « FOU D’HERBES »

Pro  4 osoby
Doba přípravy : 30 minut

4 medailonky z hovězí svíčkové  150g každý
250g listového těsta
1 svazeček majoránky
1 svazeček máty
1 svazeček saturejky
1 svazeček rozmarýnu
přibližně 20g koriandru
sůl, pepř

Na omáčku budete potřebovat:
1/2l zeleninového vývaru
1/2l  hovězího vývaru
1/2l červeného vína

Příprava:
Těsto rozválejte na tenký plát a vykrojte 4 dostatečně velké kruhy.
Nasekejte na jemno asi polovinu bylinek a dejte je do středu listového těsta. Na bylinky položte osolené a opepřené maso. Zabalte je do těsta a vytvořte jakýsi měšec nebo kapsu. To už záleží jen na vaší fantazii. Těsto potřete rozšlehaným žloutkem a dejte péct do rozehřáté trouby na 250 °C na 5 minut.
Omáčka. V hrnci smíchejte zeleninový a hovězí vývar, víno a koriandr a zredukujte asi na ½. Do horké omáčky přidejte zbylé bylinky a přiklopené nechte 7 minut louhovat. Omáčku ještě ochutnejte a je-li třeba, dochuťte. Lehce ji spojte kukuřičným škrobem.
Těsně před podáváním dejte měšce ohřát na 2 minuty do trouby, pak je rozpulte a podávejte zalité omáčkou z bylinek a červeného vína.

Tento recept je z dílny michelinové kuchaře z jižní Francie Édouarda Loubeta. Ale jak sám říká: nezapomeňte, šéfkuchař jste vy a fantazii se meze nekladou. Tento recept berte jako inspiraci a finální verze je už jen na Vás!

A chcete-li si připravit opravdu jedinečný zážitek, doporučejeme otevřít si k medailonkům nějaké Saint-Estèphe v dobrém ročníku. Z naší nabídky jsme pro Vás vybrali tato vína, která jsou teď krásně pitelná:

Ch. Haut Beauséjour 2009 za 940 Kč
Ch. Lafon Rochet 1996 za 1890 Kč
Ch. Montrose 2004 za 2700 Kč
Ch. Cos d´Estournel 1989 za 5380 Kč

Pokud máte o uvedená vína zájem, kontaktujte prosím Alenu Míčkovou na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na tel. 377 533 789 nebo kolegy na některé z našich vinoték. Uvedené ceny jsou bez DPH!