Burgundsko je bohatý a kulturní region známý svými víny a gastronomií, pro kterou je typické hovězí maso Charollais, šneci, kuřátko z Bresse nebo jambon persillé. Ve zvlněné krajině se střídají vinice, románské cisterciácké kláštery, středověké hrady, rozlehlé pastviny a renesanční zámky. Pro všechny milovníky burgundských vín a odrůd chardonnay a pinot noir (rulandské modré) jsme připravili zájezd do oblasti Côte d´Or - Zlatých strání. Burgundské vinice tvoří pestrou mozaiku viničních tratí s velmi různorodým mikroklima.
A i když se zde pěstují v podstatě pouze dvě odrůdy, vína z jednotlivých vesniček potažmo jednotlivých parcel mají nezaměnitelný charakter. Vydejte se s námi do samého srdce Burgundska objevit nejen proslulá vína z Meursault, Puligny-Montrachet, Vosne-Romanée nebo Gevrey-Chambertin, ale i vína z méně známých apelací jakými jsou Saint-Aubin, Saint-Romain, Savigny-lès-Beaune nebo Nuits St. Georges. Vinaři, které navštívíme, nepatří mezi produkcí největší, ale kritiky a milovníky vín jsou považováni za mistry své profese. Kromě vína ochutnáme i místní speciality ve vyhlášených restauracích, navštívíme tradiční trh a podle nálady i některou z nepřeberného množství památek. Pro milovníky sýrů je možné se zastavit i u mistra sýraře pana Alaina Hesse a ochutnat jeho proslulou specialitu Délice de Pommard, tradiční burgundský sýr Epoisses nebo některý z místních kozích sýrů. Tento program je informativní a rádi ho přizpůsobíme Vašim chutím a přáním na míru.