PLZEŇ: ADVENT NA ZASTÁVCE

Datum konání: Prosinec 2022
Místo konání: Vinný bar Zastávka
Adresa: Smetanovy sady 8, 301 00 Plzeň

Přijďte si k nám zpříjemnit předvánoční čas skleničkou dobrého vína a některou z francouzských specialit. Každý adventní týden věnujeme jednomu vinařskému regionu

30. 11. – 2. 12.    paštiky DOMINIQUE THOCAVEN a BOURGOGNE
7. – 11. 12.          nápoj FRANCOUZSKÝCH HORALŮ a pralinky B. DUFOUX
14. – 18. 12.        RACLETTE a vína z JURY
21. – 23. 12.        kamčatský KRAB a CHAMPAGNE
24. 12.                  náš vyhlášený ŠNEČÍ BRUNCH

30. 11. – 2. 12.   paštiky THOCAVEN a BOURGOGNE
Paté de canard * Paté de campagne aux chataignes – s kaštany * Rillettes de canard au foie de canard 20 % * Médaillon de foie gras de canard 50 % * Foie gras de canard entier - v celku    

Vinný bar
Bourgogne rouge La Taupe, Chavy-Chouet
Saint-Véran, Ch. Fuissé
Rully rouge Les Cailloux, Rois Mages

7. – 11. 12.  nápoj FRANCOUZSKÝCH HORALŮ a pralinky B. DUFOUX
CAPRICE DE CAROLINE * POIVRE ROUGE * PALET D'OR * TRILOGIE * GINGEMBRE * SHÉHÉRAZADE * MÛRE SAUVAGE * YUZU * MOKA * CHOCOCHOUETTE

TRADIČNÍ NÁPOJ FRANCOUZSKÝCH HORALŮ
„Boisson traditionelle des montagnards francaises“
Tradiční nápoj francouzských horalů má kořeny v provensálských Alpách, kde se v extrémních mrazech místní horalové zvyklí na příjemnější teploty museli zahřát. Mimo vína se připravuje z naloženého základu jablek, mandarinek, ořechů, rozinek, cukru, skořice, hřebíčku, badyánu a především oblíbené pálenky, fortifikovaného vína nebo také Cointreau.

14. – 18. 12.    RACLETTE  a vína z JURY
Raclette s bílým vínem * Morbier * Brie
…podáváme s vařeným bramborem, okurčičkami, nakládanými cibulkami
Klobásky

Vinný bar
La Source 2018, Berthet Bondet
Savagnier 2018, Berthet Bondet
Savagnin 2015, Berthet Bondet

21. – 23. 12.     kamčatský KRAB a CHAMPAGNE
Quiche s krabem Chatka
Košíčky s krabím krémem Chatka

Vinný bar
Champagne Solessence, J. M. Sélèque
Champagne Grande Réserve, Vilmart & Cie