Château Léoube

Historie vinařství Château Léoube je dlouhá stejně jako historie pěstování vinné révy v Provence. Středomoří, kolébka řecké a římské kultury, je i kolébkou výroby vína v Evropě a potažmo ve Francii. Jen několik kilometrů na jih od Saint-Tropez, na jednom z nejhezčích míst Azurového pobřeží, v těsné blízkosti moře se pěstuje vinná réva od nepaměti. Vinice Château Léoube zde profitují z jedinečného středomořského mikroklima. Chráněná horským massivem Maures, na terroir, které tvoří břidlice a jíly, dává réva vína hebká, minerální s typickým jemným jódovým nádechem v dochuti. Výrobu vína má od roku 2000 na starosti Romain Ott, člen významné provensálské vinařské rodiny. Podařilo se mu dokončit převod vinařství do bio režimu a jeho mottem je « s láskou udělat to nejlepší víno, co nám země umožní… ».