Château La Gomerie

Château La Gomerie

Château La Gomerie vlastní rodina Bécot, tedy majitelé Ch. Beau-Séjour Bécot a Joanin Bécot. Toto vinařství začalo s produkcí vína v roce 1995, vinice se nacházejí jen kousek od Beau-Séjour Bécot a tvoří je tedy písčité vrcholky s jíly a železitým podložím a v úpatí potom podloží vápencové. Hrozny se ke zpracování dostanou opravdu v perfektním stavu. Třídění zde probíhá dvakrát na vinicích a poté ještě bobulovité třídění ve sklepě a stejně jako na mnoha ostatních zámcích zde probíhá burgundská metoda, tedy kvašení celých bobulí. Ty jsou jen lehce namačkány a v nerezových tancích s nimi pracují asi 40 dní, kdy probíhá pigeage (potápění matolinového klobouku), remouage (sprchování a přečerpávání nad matolinový klobouk) a samozřejmně denní kontroly cukernatosti a hustoty moštu. Poté jsou vína přečerpávána na dubové sudy, používají zde Nadalié a Radoux, produkce je malá a vinice jsou dnes již integrovány do vinařství Ch. Beau-Séjour Bécot. V roce 2011 zámek zničil požár, rekonstrukce proběhla hned v následujícím roce, ale díky klasifikaci v roce 2012 byly vinice již přiřazeny
k Ch. Beau-Séjour Bécot. Nicméně styl vín je velmi líbivý, svěží a kulatý. Tóny zralých švestek, černých malin, lékořice a čokolády jsou zde velmi poutavé.

Dodatečné informace

Gérard a Dominique Bécot
Grand Cru
Saint-Emilion
100 % Merlot
2,5 ha
jílovito-vápenité s křemičitým podložím
20 měsíců, 100 % nových sudů