Domaines Ott*

V roce 1896 se mladý inženýr agronomie Marcel Ott, po své vinařské pouti napříč Francií, zastavil na březích Středozemního moře a objevil vinařskou půdu, která jej inspirovala - Provence! Na konci 19. století zničila phyloxera všechny vinice a lidé nové osázení příliš uspěchali, takže vyráběná vína nebyla valné kvality. Marcel Ott tedy své vinice znovu přesázel ušlechtilými odrůdami, aby tak dal znovu vzniknout velkým a důstojným vínům z Provence. Generace za generací pěstují své hrozny v souladu s přírodou, čerpají ze zkušeností svých předků i přesto, že jdou s dobou. Vinařství se skládá ze tří domén, které Marcel Ott postupně získal: Château de Selle (1912), Clos Mireille (1936) a Château Romassan(1956). Z Domaines Ott* pochází bílá, červená a růžová vína. Prioritou vinařství je produkce výjimečného růžového vína, toho nejjemnějšího na světě – Coeur de Grain – jenž je vyráběno na všech třech doménách. V roce 2004 se vinařství Domaines Ott* připojila k Champagne Louis Roederer. Od roku 2009 vedou všechny tři majetky Christian a Jean-François Ottovi – jedná se již o čtvrtou generaci vinařů, kteří dodávají svá vína na ty nejlepší stoly prestižních restaurací po celém světě. 60 % lahví z celkové produkce vinařství zůstává ve Francii, zbylých 40 % putuje do zahraničí.

Ročník
Barva
Objem lahve
Region
Oblast
Klasifikace