Prvotřídní francouzské olivové oleje z Provence

Léto je v plném proudu a s ním i letní vaření a grilování. Vdechněte své kuchyni trochu středomořské atmosféry a osvěžte své recepty vynikajícími olivovými oleji z olivovníkových hájů z prosluněných svahů pohoří Alpilles v Provence, kterými se toulali Van Gogh, Cézanne nebo Marcel Pagnol. Catherine a Jean-Benoît Hugues jsou opravdovými mistry a jejich oleje mají v oblibě mnozí špičkoví kuchaři. 

Obohaťte svoji kuchyni o jedinečné olivové oleje!
Využijte jedinečné nabídky a ušetříte 20% 

Uvedené ceny jsou konečné s DPH platné do 31. srpna 2019 nebo do vyprodání zásob. Oleje si můžete objednat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na 377 533 789.

 

CastelineS Classic AOP Vallée des Baux de Provence 635 Kč 500 Kč
HUILE D’OLIVE VIERGE EXTRA, 50 cl    
CastelineS Noir d'Olive AOP Vallée des Baux 660 Kč 530 Kč
HUILE D’OLIVE VIERGE, 50 cl    
CastelineS Classic BIO AOP Vallée des Baux 660 Kč 530 Kč
HUILE D’OLIVE VIERGE EXTRA - 100% BIOLOGIQUE, 50 cl    
CastelineS Noir d'Olive BIO AOP Vallée des Baux 660 Kč 530 Kč
HUILE D’OLIVE VIERGE 100% BIOLOGIQUE, 50 cl    
Castelas Seigneurs des Baux 810 Kč 650 Kč
HUILE D’OLIVE VIERGE EXTRA, 37,5 cl    
Vieux Télégraphe, Vignobles Brunier 810 Kč 650 Kč
HUILE D’OLIVE VIERGE EXTRA, 50 cl    

  

CastelineS Classic AOP Vallée des Baux de Provence, huile d´olive vierge extra
Pro tento olej byly použity 4 odrůdy oliv typické právě pro apelaci Vallée des Baux de Provence - Solonenque, Béruguette, Grossane et Verdale.  Lisování za studena nejdéle do 6 hodin od sklizně mu zachovává typický komplexní bylinný charakter. Ve vůni je velmi svěží a rozvíjí aroma artyčoků, mandlí, jablek a rajčatových listů. Hořčina je subtilní a po několika vteřinách v ústech se objeví příjemná pikantnost a aroma pepře.

CastelineS Noir d'Olive AOP Vallée des Baux, huile d´olive vierge
V CastelaS se rádi věnují původním způsobům výroby olivových olejů. I tento olej je vyrobený ze čtyř odrůd typických pro Vallée des Baux de Provence, tentokrát ale plně vyzrálých a skladovaných v boxech bez přístupu kyslíku. Specifickou chuť konfitovaných černých oliv mu dodává lehká fermentace právě dobře vyzrálých plodů. Je to způsob, jakým se zde dříve olej vyráběl. Práce je velmi delikátní a vyžaduje značnou zručnost, aby byl olej čistý a bez vad! Tento olej potěší především všechny, kteří milují černé olivy. Ve vůni najdeme tóny tapenády, konfitovaných oliv, kakaa, vanilky a v úplném závěru velmi jemné aroma lanýžů. Je skvělý především ve studené kuchyni.

CastelineS Classic BIO AOP Vallée des Baux, huile d´olive vierge extra
Tento olivový olej pochází z olivových hájů na slunných stráních pohoří Alpilles vedených v bio režimu. Catherine a Benoît Huguesovi pro něj vybírají pouze ty nejlepší plody. Patří mezi oleje s herbálním charakterem. Ve vůni a chuti se postupně rozvíjí tóny mandlí, čerstvých lískových oříšků a čerstvého sena. V chuti je plný a kulatý s lehounkou hořčinou a s jemnými tóny pepře v dochuti. Skvěle se hodí do pokrmů, které pozvedne jeho bylinný nádech.

CastelineS Noir d'Olive BIO AOP Vallée des Baux, huile d´olive vierge
Olivový olej Noir d´Olive BIO je lisovaný ze čtyř odrůd oliv - Solonenque, Béruguette, Grossane et Verdale, které jsou sklízené plně vyzrálé a následně uložené v boxech bez přístupu kyslíku. Specifickou chuť konfitovaných černých oliv mu dodává lehká fermentace právě dobře vyzrálých plodů. Je to způsob, jakým se zde dříve olej vyráběl. Práce je velmi delikátní a vyžaduje značnou zručnost, aby byl olej čistý a bez vad! Potěší především milovníky černých oliv. V chuti dominuje aroma tapenády, konfitovaných oliv a dochuť zajímavě zpestřuje jemné lanýžové aroma. Je skvělý do studené kuchyně, především salátů, omáčky aïoli nebo jím jen zakápnout grilované ryby, houby nebo do bramborové kaše.

Castelas Seigneurs des Baux, huile d´olive vierge extra
Za vznikem tohoto jedinečného olivového oleje stojí hned tři mistři své profese – Alain Bicheron, Rémi Coste a Jean-Benoît Hugues, kteří dali dohromady své znalosti, schopnosti a lásku k olivovým olejům. Seigneurs des Baux je olivový olej vyrobený z odrůdy Grossane, která je v okolí Baux de Provence doslova legendární. Plody jsou sklízené v různých fázích zrání a tento postup umožňuje jedné z nejstarších odrůd v Provence plně rozvinout širokou a komplexní paletu aromat, které dominují především vůně čerstvě utržených listů rajských jablek a pestrá škála citrusových plodů. Je to olej delikátní s krásnou finesou. Nejvíce ho oceníte v jednoduchých receptech – na rajčatech s mozzarellou, na citrusovém salátu, grapefruitovém sorbetu nebo vanilkové zmrzlině. Je to olej, který velmi rádi používají cukráři z michelinových restaurací.

Vieux Télégraphe, Vignobles Brunier, huile d´olive vierge extra
Olivový olej s typicky provensálským charakterem. Má plnou chuť s výrazným aroma artyčoku a čerstvě posekané trávy a příjemně pikantní dochuť. Díky skvěle vysoké kvalitě sklízených oliv a skvěle zvládnutému lisování za studena je krásně svěží, lehký a minerální.
 
 

Přejete si dostávat nové nabídky e-mailem?