Alsasko

Na úpatí Vogéz se rozprostírá region Alsasko, ve kterém se prolínají francouzská a německá kultura. Pojeďte s námi objevit tento někdy opomíjený, ale kouzelný vinařský region. Na své si přijdou především milovníci ryzlinků a pinotů, sýrů s omývanou kůrou, obdivovatelé středověkých hradů a architektury hrázděných domů. Zajímavá je bezesporu i gastronomie - foie gras, choucroute, baeckeoffe, tarte flambée..., kuchyně, která skvěle doprovodí alsaská vína. Tento program je informativní a rádi ho přizpůsobíme Vašim chutím a přáním na míru.

Cena nezahrnuje:

dopravu, nápoje k jídlům, pojištění

Cena zahrnuje:

4x ubytování se snídaní v hotelu ***, 7x degustaci vín, 1x degustaci sýrů, zálohu 250€ na obědy a večeře, průvodce, pojištění CK proti úpadku

Cena zájezdu:
  • 23.900 Kč za osobu ve dvoulůžkovém pokoji
  • 27.900 Kč za osobu v jednolůžkovém pokoji
Termín: Dle dohody
Počet osob: 8+1
Ubytování: Hôtel l´Abbaye d´Alspach
Program zájezdu:

ST

  • příjezd do Kaysersbergu, ubytování
  • večeře v restauraci La Vieille Forge, Kaysersberg

ČT

  • degustace André Kientzler, Ribeauvillé
  • oběd Wistub du Sommelier, Bergheim
  • degustace Marcel Deiss, Bergheim
  • degustace Rolly Gassmann, Rohrschwihr
  • večeře Auberge du Parc Carola, Ribeauvillé

  • degustace Martin Schaetzel, Ammerschwihr
  • degustace Paul Ginglinger, Eguisheim
  • oběd JY´S - * v Michelinu, Colmar
  • prohlídka Colmaru
  • degustace Dopff-Irion, Riquewihr
  • večeře "Au Trotthus", Riquewihr

SO

  • degustace Henri Schoenheitz, Wihr-au-Val
  • návštěva sýrárny Ferme Roess, která vyrábí nejen Munster fermier, ale také Barikass a přírodní a aromatizovaný Tomme
  • oběd Le Collet - horský hotel-restaurace na Col de la Schlucht / nebo možnost pique-nique
  • dle domluvy výlet na Hohneck, jednu z dominant Vogéz
  • večeře Winstub de Chambard - bistrot patřící k restauraci Le Chambard, která má ** v Michelinu

Ne