David Butterfield

David Butterfield objevil Burgundsko díky cestovní kanceláři Butterfield & Robinson, kterou v roce 1966 společně založili jeho rodiče a strýc. Je původem z Kanady, ale srdcem pravý Burgunďan. Jak sám říká, byla to láska na první pohled (Burgundsko i jeho žena). Velmi krátce po své první cestě se zapsal se na CFPPA v Beaune, kde absolvoval obor Vinohradnictví a Enologie. V roce 2003 získal Diplom od Ministerstva zemědělství. Po dokončení studií a než se v roce 2005 natrvalo usadil v Burgundsku, sbíral zkušenosti jak u mnoha místních renomovaných vinařů, tak i na Novém Zélandu.

Dnes společnost Butterfield Wine (négociant) sídlí v Beaune. Původní sklepy v Monthelie totiž byly příliš malé. David s Juliette nevlastní žádné vinice a hrozny nebo mošt vykupují od místních pěstitelů především z apelací Meursault, Puligny-Montrachet, Monthelie blanc, Volnay, Pommard, Beaune a také Corton GC jak v bílém, tak v červeném a ve všech čtyřech kategorií. AOC Bourgogne, village, 1er Cru i Grand Cru. Roční produkce se pohybuje okolo dvaceti tisíc lahví.

Ročník
Barva
Objem lahve
Region
Oblast
Klasifikace